На місці «Львівського заводу будівельних виробів» побудують готель

Новини 16 Липня, 2024 1 326

Ілюстративне фото

Біля Львівського автобусного заводу обіцяють побудувати підземний паркінг на 750 машин

Поблизу колишнього Львівського автобусного заводу на вул. Персенківка, 2 планують нове будівництво багатофункціонального комплексу із вбудованими об’єктами ділового і культурного призначення, підземною автостоянкою та офісами.

Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету ЛМР 12 липня, інформує Tvoemisto, пише Четверта студія.

«Тут планується створення багатофункціонального комплексу, що включатиме офіси, будівлі обслуговування населення і апартаменти. Також передбачено відновлення промисловості, буде сформовано громадський простір, дворівневий великий паркінг, який виконуватиме перехоплюючу роль, дозволяючи людям, які заїжджають з вулиці Стрийської, там паркуватися», – каже він.

Зазначимо, нове будівництво на виконавчому комітеті розглядали ще 4 червня. Тоді ТзОВ «Львівський завод будівельних виробів» та ТзОВ «Смарт Про Буд» звернулися за містобудівними умовами та обмеженнями.

Тоді Tvoemisto повідомляло, що на місці «Львівського заводу будівельних виробів» розмістять комплекс нежитлових будівель, а саме великий апарт-готель з офісними та комерційними приміщеннями. Існуючі приміщення знесуть.

Висотні частини готелю, які сягають 18-ти поверхів, зведуть з торців, а основна середня частина будівлі буде 6-7 поверховою. Також облаштують дворівневий підземний паркінг на 750 машин. Загалом у апарт-готелі розмістять 477 номерів.

«Ми отримали гарантійний лист, в якому підприємці планують забезпечити медичні, освітні, спортивні, культурні та соціально-побутові функції для належного обслуговування потреб комплексу. Вони висловили намір долучитися до реалізації соціально-економічних проєктів, спрямованих на покращення інфраструктури району та міста», – зазначав Антон Коломєйцев 12 липня.

За даними аналітичної системи YouControl, ТДВ «Львівський завод будівельних виробів» зареєстрували понад 20 років тому. Власником є львів’янин Микола Паньків.

Ще у 2022 році «Львівський завод будівельних виробів» звернулися для розроблення детального плану території в районі вул. Стрийської, Луганської та Персенківки. Тоді передбачалося будівництво одного 16-поверхового апарт-готелю та офісних 10-поверхівок.

Також – кілька апарт-готелів, квартального характеру на 6 поверхів. Окрім цього, на цій території планували звести багатофункціональний комплекс з супермаркетом та магазинами, дитячий садок і заклади харчування, підземний паркінг.

Коментарі

Позначки: , , , ,