Деякі господарства настільки зневірились в можливість заробітку на моркві в цьому сезоні, що навіть не збирають врожай
Ціни на українську моркву від початку вересня знизились майже в 2 рази.
Як пише «Четверта студія», про це повідомили в департаменті «Аналітика» ОРСП «Шувар».
Станом на 12 грудня 2019 року на ОРСП «Шувар» (Львів) морква пропонується по 3 – 4,5 грн/кг, у вересні продукція коштувала 6,2-5,5 грн/кг.
У порівнянні із 2018 роком морква подешевшала ще більше – в 3 рази. За останні 5 років Україна продавала моркву дешевше лише в грудні 2016 року, тоді вона коштувала 1,8-2,2 грн/кг.
«Деякі господарства настільки зневірились в можливість заробітку на моркві в цьому сезоні, що навіть не збирають врожай. Ціни дійсно низькі і дуже різні. У великій пропозицій на ринку більше 60% – сировина по 2,5-3 грн/кг , і це при тому, що за якісну моркву гуртові покупці готові платити 4,5-5 грн/кг. Ціни на миту морку ще вище, але на ринку її взагалі важко знайти», – розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика».