Новини

На Львівщину приїхала делегація із Латвії

​​У Львівській області перебуває делегація на чолі з Головою Саейми Латвійської Республіки Едвардсом Смілтенсом.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Це перший візит в Україну пана Смілтенса на посаді спікера Саейми Латвійської Республіки. 

Упродовж кількох останніх днів делегація мала зустрічі з Президентом України, Прем’єр-міністром і Головою ВРУ. Відвідали Чернігівську область. Під час нашої зустрічі пан Смілтенс наголосив: все, що вони побачили й почули в межах цього візиту, допоможе ще аргументованіше залучати міжнародних партнерів, щоб допомогти нашій державі.

Я насамперед подякував Латвії за неоціненну політичну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні з перших днів повномасштабної війни. Лише військової підтримки наші латвійські партнери надали на понад 300 млн євро, а це гаубиці, дрони, важливе обладнання для наших захисників. 

Окремо дякую латвійським друзям за генератори, продукти харчування, медикаменти, медичне обладнання та іншу гуманітарну допомогу, яку вони доправили на Львівщину. Ми розподілили все це у місця масового проживання вимушених переселенців, школи, дитсадки і медзаклади області. 

✔️Обговорили можливості для поглиблення співпраці Латвійської республіки та Львівської області: в інвестиційній сфері, агропромисловому секторі та галузі культури.

✔️Йшлося і про перспективи залучення інвестиційних коштів з Латвії у розбудову житлових об’єктів для ВПО, а також в реконструкцію та ремонт медзакладів, адже Львівщина – єдина область, яка щодня приймає евакуаційні потяги, прибувають люди з епіцентрів бойових дій, відповідно суттєво зросла кількість жителів.

Пан Едвардс Смілтенс зазначив, що профільні відомства у його країні найближчим часом розглянуть усі наші пропозиції. Він також підкреслив, що Латвія продовжить підтримувати Україну – аж до нашої перемоги. Маємо завжди пам‘ятати, що Латвія однією з перших подала нам руку допомоги і систематично підтримує нас уже майже 11 місяців. 

Dievs, svētī Latviju!

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

3 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

4 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

4 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

8 години тому