Новини

На Львівщині знову знайшли застарілі боєпипаси

10 жовтня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили встановленим порядком 4 боєприпаси часів ІІ Світової війни. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Львівській області.

2 артилерійські снаряди, що були виявлені в лісі на відстані 5 км від житлових будинків с. Сасів Золочівського району.

Реактивний снаряд, виявлений під час прогулянки в лісі  на відстані 3 км до житлових будинків сел. Брюховичі Львівської міської ради.

Ручну гранату, виявлену під час проведення земляних робіт в м. Золочів на вул. Глинна, 2 на відстані 5 м від житлових будинків .

Водночас, 10 жовтня о 08:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт на відстані 20 м від житлових будинків с. Скнилів Пустомитівського району, виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 13:28 до рятувальників надійшло повідомлення, що в м. Мостиська  на вул. Садова, 6 , під час земляних робіт на відстані 500 м до житлових будинків, виявлено предмет ззовні схожий на гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Зазначимо, що з початку року на території області виявлено 745вибухонебезпечних предметів та 61 набій до стрілецької зброї в 280 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101».

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

6 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

11 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

15 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

24 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

24 години тому