Новини

На Львівщині жінці, яка померла від цукрового діабету, приписали коронавірус, – сільський голова (оновлено)

На Львівщині 61-річній жінці, яка померла від цукрового діабету, приписали коронавірус.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на допис у Фейсбуці сільського голови Галичанівської сільської ради Городоцького району Олега Карапінка.

“Тепер стало зрозуміло, звідки береться така страшна статистика на covid 19. Так, 15 липня померла 61-річна мешканка с. Галичани, де у лікарському свідоцтві про смерть вказано причину смерті : «цукровий діабет ІІ типу».

Крім того, результат лабораторного дослідження на covid – негативний, однак Городоцький лабораторний центр надає інформацію, що ця мешканка померла від коронавірусу,  йдеться в дописі.

Дописувач також закликав Городоцький лабораторний центр спростувати цю інформацію у наступному номері районного часопису.

Фото: Олег Карапінка
Фото: Олег Карапінка
Фото: Олег Карапінка

Натомість, як відзначає видання, у Городоцькому міжрайонному відділі ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» МОЗ України поінформували, що згадувана мешканка Галичан, 1958 р.н., захворіла в середині червня. Її госпіталізували 22.06 з діагнозом «двобічна пневмонія» в госпіталь ім. Юрія Липи у Винники.

“Діагноз «коронавірус» було підтверджено лабораторно 24 червня. Покійна мала супутнє захворювання – цукровий діабет”, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що 13 липня отримано перший негативний результат ПЛР-тесту (перед цим 2 ПЛР-дослідження показали наявність ковіду). А 15 липня жінка померла у лікарні.

Згідно з наказом МОЗ України, як наголосили у Городоцькому лабораторному центрі, 1 негативний ПЛР – не є критерієм для зняття діагнозу Сovid-19, потрібно 2 негативних ПЛР-тести. А один негативний є критерієм для виписки пацієнта зі стаціонару – за умови відсутності клінічних проявів.

“Відтак цей летальний випадок краянки підпадає під кваліфікацію як смерть від ускладнень коронавірусної інфекції, що й відображається у відповідній статистиці”, – наголошується у повідомленні.

“Отже, маємо на Городоччині, на жаль, три летальні випадки від ускладнень, спричинених коронавірусом, – констатує фахівчиня відділу лабцентру”, – пише видання.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

1 день тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

1 день тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

1 день тому