На Львівщині забезпечили відшкодування підприємством майже 4,2 млн грн податків

Новини 20 Серпня, 2024 45

прокурори

Прокурорами Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету 4,2 млн грн несплаченого податку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що службова особа товариства, основною діяльністю якого є виробництво молочних продуктів, а також імпорт та реалізація м’ясопродукції, уклала ряд договорів з іншими підприємствами. На підставі цих угод отримано від них позики у вигляді поворотних безвідсоткових фінансових допомог на суму понад 23 млн грн, які підлягали поверненню.

Проте вказана фінансова допомога не була повернута та умисно не була відображена у річній податковій звітності товариства, як отриманий дохід.

Таким чином, внаслідок заниження підприємством об’єктів оподаткування не було сплачено податок на прибуток у розмірі майже 4,2 млн грн.

В межах досудового розслідування у кримінальному провадженні службовою особою завдані збитки відшкодовані в повному обсязі. Відтак, прокурорами скеровано до суду клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності за фактом умисного ухилення від сплати податків (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

Коментарі

Позначки: ,