На Львівщині за добу чотири рази лунала повітряна тривога

Новини 27 Жовтня, 2022 172

Головне за добу, що варто знати жителям Львівщини (з 09:00 26 жовтня по 09:00 27 жовтня):

▫️Мали чотири сповіщення про повітряну тривогу. В усіх випадках була загроза ракетного удару із літаків з території білорусі. Небезпека не справдилась, усе спокійно.

Про це повідомляє Четверта студія з посиланням на голову ЛОВА Максима Козицького.

▫️Двома евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 160 людей.

▫️До Перемишля зі Львівщини чотирма потягами вирушили 539 осіб.

▫️Через пункти пропуску у Львівській області з України за добу виїхали 19 тисяч 24 людини. На в’їзд оформили 15 тисяч 836 українців. 

▫️Поліція області опрацювала 1273 звернення щодо підозрілих осіб та об‘єктів.

▫️Відключення електроенергії на Львівщині є аварійними, а не плановими. Вони відбуваються згідно з розпорядженням НЕК «Укренерго» – в оперативному порядку, залежно від оперативної ситуації в енергосистемі України. 

Щоб жителі Львівщини могли орієнтуватися, коли можуть відключити електроенергію, фахівці «Львівобленерго» створили графіки відключень та поділили населення на 4 групи споживачів. 

Дізнатися свою групу можна тут: https://cutt.ly/gNgYcoX Потрібно ввести назви населеного пункту і вулиці та номер будинку. День та час відключень за групами доступний тут: https://cutt.ly/NNgYJu0

❗️Час відключень може збільшуватись до однієї години через те, що оперативні бригади потребують часу, щоб доїхати до енергооб’єктів для проведення перемикань. 

❗️Відключення можуть тривати довше також через повітряну тривогу. В цей час працівники «Львівобленерго» не можуть перебувати на енергооб’єктах.

❗️У Національній енергетичній компанії застерігають, якщо не застосовувати обмежень, енергосистема може розбалансуватися і в мережі станеться аварія.

Якщо у вас зараз нема електропостачання, це означає, що енергетики в цей час лагодять мережі і відновлюють підстанції – в складних умовах, за будь-якої погоди.

☑️Якщо ми будемо ощадливо споживати електроенергію, це допоможе зменшити ймовірність вимушених відключень.

Коментарі

Позначки: ,