На Львівщині у руслі річки Верещиця не змогли розводити рибу

Новини 06 Жовтня, 2024 415

У Львові в озері гине риба, фото Гаряча лінія міста Львова

Завдяки прокурорам громаді повернуто землі водного фонду

Пустомитівська окружна прокуратура забезпечила виконання судового рішення щодо відновлення права громади на земельну ділянку площею 22,5 га у межах Великолюбінської селищної ради Львівської області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Прокурори з’ясували, що приватним підприємцям надано в оренду земельні ділянки у руслі річки Верещиця для створення об’єкту рибного господарства. Однак орендарі неналежно виконували умови договору.

Зокрема внаслідок безгосподарської діяльності на вказаних землях зафіксовано неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, в деяких місцях відбулося їх стихійне засмічення, неконтрольоване заліснення орендованих площ. Крім цього підприємці так і не створили рибне господарство. Також останні 3 роки орендарі не сплачували орендну плату.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом щодо стягнення заборгованості з орендної плати та повернення земельної ділянки.

На сьогоднішній день рішення суду виконано: земельну ділянку повернуто у фактичне володіння, користування та розпорядження органу місцевого самоврядування.

Коментарі

Позначки: , ,