Новини

На Львівщині силовики затримали банду рекетирів, які обкладали даниною перевізників (ВІДЕО)

На Львівщині правоохоронці затримали вимагачів, які “спеціалізувалися” на вимагнанні грошей від перевізників у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомила на своїй сторінці у ФБ прокурор Львівської областів Ірина Діденко.

“Запобігли «розбіркам» з перевізниками на Львівщині.

У зв’язку з карантином сфера перевезень людей стала гостро цікавою всім, в тому числі, місцевим криміногенним середовищам, оскільки люди готові платити за завищеними розцінками, аби потрапити до іншого регіону автотранспортом.

З квітня триває слідство у кримінальному провадженні за фактами численних вимагань особами з кримінального середовища у перевізників “данини” за неперешкоджання їхній діяльності.

30 травня зафіксовано чергову передачу коштів в сумі 2100 грн перевізником вимагачу. Тариф досить серйозний – 200 грн за кожного пасажира + 500 грн за авто.

Групи працювали біля кордону в Краковці та Шегині.

Триває проведення 12 обшуків, встановлюється коло всіх вимагачів, готуємо повідомлення про підозри та клопотання про запобіжні заходи. Дійсно якісна робота всіх правоохоронців, слідчих та оперативників поліцій Львівщини, УСР в області ДСР НПУ, УСБУ в області за процесуального керівництва прокурорів”, – повідомила прокурор Львівскьої області Ірина Діденко.

 

Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області
Фото: прокуратура Львівської області

Як повідомлялося, у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні злочинці вимагають гроші у перевізників та заробітчан. У Краківці – вихідці з Азії, у Шегинях є ще українське угруповування

У соцмережах повідомляють про те, що у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні “працюють” злочинні групи, які вимагають гроші у перевізників та заробітчан. Йдеться, зокрема, про пункти пропуску Краківець і Шегині (Львівська область).

Про це повідомила 24 травня  на сторінці спільноти  Granica / Кордон PL – UA у ФБ Valentyna Dwircewa.

“Прошу максимального поширення. Виявляється, вже другий місяць на прикордонні “працює” організована злочинна група. Займаються рекетом і вимаганням грошей від тимчасових перевізників, а також заробітчан. На Краківці контролем займалися виключно вихідці з Азії. Ця група,скоріше всього, має хороше прикриття від високопосадовців в силових структурах. З чого це виникає? Їх вже декілька разів”брали”. Але практично зразу ж відпускали. Інформацію отримала від знайомого, який їздить до Вінниці. На Шегинях крім них є ще українське угруповування. З водіїв беруть по 200 гривень з людини, при відмові платити, можуть пошкодити авто або в заробітчан забрати гроші. Очевидно, що хтось має інтерес з цього, тому що це дуже великі гроші. Такими темпами транспорт в нас не запустять, а карантин триватиме з місяця на місяць. Видно, що наше покоління має шанс взнати про “лихі 90-і”. Залишається питання до керівництва ОДА ,чи вони мають хоч який-небудь вплив на ці процеси. Нижче фото двох красенів,які мені люб’язно надав знайомий. Також питання до керівництва ДПС, чи мають відповідні документи особи, які знаходяться в прикордонній зоні”, – написала на своїй сторінці у ФБ Valentyna Dwircewa.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts