На Львівщині судитимуть шістьох бойовиків

Новини 08 Серпня, 2024 977

суд

Воювали проти ЗСУ

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно шістьох громадян України. Їм інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що мешканці Донеччини та Луганщини під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, а також уродженець АР Крим у період АТО добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Чоловіки проходили службу у військових частинах, які входять до складу зс рф. Їх було зараховано на посади заступника начальника штабу батальйону, заступника командира батальйону по матеріально-технічному забезпеченню, стрільця, стрільця-радиста, гранатометника та водія-механіка бронемашини піхоти.

Обвинувачені отримали зброю, боєкомплекти, амуніцію та виконували завдання, пов’язані з веденням бойових дій проти ЗСУ, як безпосередньо, так і шляхом надання наказів підпорядкованим військовослужбовцям.

Також вони опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу та надання першої домедичної допомоги.

Окрім цього, чоловіки в ході війни ремонтували військову техніку, укріплювали вогневі позиції зс рф для ведення бою, облаштовували окопи, будували бліндажі та несли караульну службу. Також в їх обов’язки входило охорона складу боєприпасів, розвантажування та завантаження таких.

З початку повномасштабного вторгнення воювали у населених пунктах Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,