На Львівщині судитимуть державного реєстратора

Новини 28 Серпня, 2024 3 357

Незаконно збільшив площу квартиру за рахунок іншої в тому ж будинку

Прокурори Франківської окружної прокуратури міста Львова скерували до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора однієї із міських рад Львівської області. Йому інкримінують несанкціоновані зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах або зберігається на носіях такої інформації, вчинена особою, яка має право доступу до неї та зловживання своїми повноваженнями (ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що у 2022 році державний реєстратор, з метою одержання неправомірної вигоди, здійснив незаконну реєстрацію права власності на квартиру за львів’янином.

Для цього він вніс несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі підроблених документів. Зокрема, повідомлення та Технічний паспорт не відповідали правовстановлюючим документам на квартиру в частині площі об’єкта. Обвинувачений  не перевірив достовірності наданих йому документів та незаконно збільшив загальну та житлову площі квартири за рахунок іншої квартири в цьому будинку. Для приховування своїх протиправних дій, прийняв незаконне рішення про погашення запису на іншу квартиру.

Внаслідок таких дій з права власності законного володільця неправомірно вибуло нерухоме майно. Його оціночна вартість становить понад 350 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №1 ЛРУП №2 Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , , ,