На Львівщині судять командира роти, звинуваченого у викраденні 330 тисяч гривень у пораненого військового

Новини 24 Вересня, 2024 23

Подробиці

У Львівській області відбувся суд над командиром роти, якого звинувачують у викраденні майже 330 тисяч гривень у свого підлеглого. Ці гроші військовослужбовець отримав як матеріальну допомогу на лікування після поранення на фронті.

Про це стало відомо з даних судового реєстру, передає WN.

Постраждалий добровільно приєднався до війська 15 квітня 2022 року і до травня 2023 року виконував обов’язки гранатометника 24 окремої механізованої бригади. У червні 2022 року він отримав поранення на фронті, через яке тривалий час перебував на реабілітації. У зв’язку з цим військовослужбовець отримав матеріальну допомогу в розмірі 671 000 гривень. Окрім цього, на його рахунок надійшла пенсія у розмірі 7534,80 гривень, оскільки з 2016 року він має інвалідність третьої групи.

Через кілька днів після отримання коштів військовий зустрівся з командиром роти, який до цього неодноразово цікавився, коли мають надійти гроші, та просив повідомити про це, оскільки йому була потрібна певна сума. Після отримання коштів, чоловік перерахував командиру роти 25 000 гривень.

Згодом постраждалий виявив, що зникла одна з його банківських карток, проте не надав цьому значення, оскільки не зберігав на ній грошей. Лише через кілька днів, коли він намагався зняти кошти, військовий зрозумів, що на рахунку залишилося всього 4 тисячі гривень. Працівники банку, які допомагали з’ясувати ситуацію, надали виписку з рахунку, з якої було видно, що хтось перерахував гроші на інші картки через різні платіжні методи.

«Не повіривши одразу у дану ситуацію, працівник банку видрукувала виписки по рахунках, звідки видно, що хтось перерахував гроші різними методами, зокрема і переводами на іншу картку, яку викрали», — зазначено у справі. Загальна сума викрадених коштів становила близько 330 тисяч гривень.

Слідчі встановили, що злочин скоїв командир роти охорони, який викрав банківську картку, заволодів мобільним телефоном потерпілого та через третіх осіб здійснив низку грошових переказів.

Коментарі