Новини

На Львівщині створять Центр ветеранського розвитку

Необхідність створення Центру ветеранського розвитку на базі Львівського національного університету імені Івана Франка обговорили сьогодні, 8 грудня, під час круглого столу «Реінтеграція ветеранів через освіту та бізнес».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Участь у заході взяв голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук.

«Створення Центру ветеранського розвитку – надзвичайно важлива ідея, бо після війни військовим необхідно буде справлятися з поствоєнними станами, життєвими складними випадками, хворобами. Ще однією потребою стане необхідність навчання. Тому надзвичайно важливо передбачити можливість здобуття якісної освіти для, на мою думку, найпатріотичнішого середовища – військовослужбовців, які захочуть після війни змінити свій фах.

Приємно, що пілотний проєкт зі створення Центру ветеранського розвитку буде реалізовуватися саме на Львівщині, в нашому славетному університеті Франка.

Львівська обласна рада спільно з Львівською ОВА у межах соціальних програм допомагає ветеранам, зокрема сприяє їх лікуванню, реабілітації, надає фінансову підтримку. Ми відкриті до спілкування і до нових ідей реінтеграції наших воїнів.

Бажаємо військовим – повернутися додому живими, а всім нам якнайшвидшої перемоги», – сказав Микола Іщук.

Представники влади, бізнесу, благодійних організацій обговорили сучасні потреби ветеранів війни крізь призму соціальної та професійної реадаптації; можливості доступу до фінансових послуг для розвитку ветеранського бізнесу; інструменти професійного навчання, розвитку та реінтеграції ветеранів війни та членів їх сімей.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

12 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

12 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

12 години тому