На Львівщині спіймали браконьєра, який вбив козулю (ФОТО)

Новини 06 Жовтня, 2020 2 747

Фото: ДП "Бібрський лісгосп"/ФБ

Львів‘янин сплатить штраф і 32 тис грн. за завдані збитки

На Львівщині чоловік незаконно вполював самця козулі.

Як пише «Четверта студія», на сторінці ДП “Бібрський лісгосп” у ФБ повідомляється, що угіддя державного резервного фонду, які є під охороною державної лісової охорони Бібрського лісгоспу (колишні угіддя Перемишлянського РТМіР «Лісівник»), є ласим шматком для браконьєрів. Впродовж останніх трьох років полювання там не проводилось лише охорона та рейди лісової охорони. Мисливська фауна відновилась стала більш безпечною, що в свою чергу притягує браконьєрів. 26 вересня 2020 року в даних угіддях працівниками державної лісової охорони Бібрського лісгоспу був складений протокол на браконьєра.

Рейдова група лісгоспу проводивши рейд угіддями резервного фонду в ніч з 02 на 03 жовтня 2020 року, в околицях с.Затемне, почула постріли в польових угіддях. В полі було виявлено автомобіль марки Volkswagen Т-4, в якому був карабін «Вепр» та вбитий самець козулі.

Браконьєром виявився громадянин П., житель м.Львова, родом з с.Лагодів, який вже притягався до адміністративної відповідальності за статтею 85 КУпАП 27.07.2018 року.

Виявивши незаконно добутого самця козулі, було прийнято рішення про виклик працівників поліції.

Працівники поліції, вилучили карабін, як засіб незаконного полювання. Туша незаконно добутого самця козулі також вилучена та скерована на лабораторну експертизу.

В ході проведення розслідування районним мисливствознавцем лісгоспу, вину браконьєра було доведено та складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 85 ч.2 КУпАП. Громадянину П., який незаконно добув самця козулі, прийдеться заплатити штраф, суму якого визначить суд, та збитки в розмірі 32 тис. грн.

Браконьєру не вдалося поласувати м’ясом козулі.Угіддя державного резервного фонду, які є під охороною державної лісової…

Опубліковано ДП "Бібрський лісгосп" Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Коментарі

Позначки: ,