Новини

На Львівщині щодня тисячі пішоходів перетинають кордон у Шегинях (ВІДЕО)

У другий день роботи 1,8 тисячі осіб прибули в Україну через пункт пропуску «Шегині». З часу відновлення роботи цього пункту пропуску, з 16.05.2020 р., у ньому перетнуло кордон на вхід в Україну майже 2,9 тисячі осіб.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Держприкордослужбу України,  у другий день роботи через цей пункт пропуску прийшли з Польщі понад 1,8 тисячі осіб – майже вдвічі більше, ніж у перший. Розпорядженням Уряду від 13 травня 2020 р. № 542-р з опівночі 16 травня 2020 року було відновлено роботу пункту пропуску «Шегині». Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнаний піший перехід. У ньому на сьогоднішній день здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

Наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску «Ягодин», «Краківець», «Рава-Руська» та «Шегині». Пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється тільки в «Шегинях». У решті пунктів пропуску пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом.

Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком «Дій вдома». Якщо особа, яка прибула з-за кордону, не бажає, або не має можливості встановити додаток «Дій вдома», прикордонники інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Нацполіції для доставки її до місця обов’язкової обсервації.

На вхід в Україну діють обмеження щодо іноземців та осіб без громадянства (окрім визначених категорій).

Додаткових обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян щодо виходу з території України немає. Однак варто врахувати, що суміжною стороною введені додаткові заходи на вхід до Республіки Польща. Там громадяни теж зобов’язані проходити двотижневий карантин.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

12 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

12 години тому