На Львівщині розпочався Український Жіночий Конгрес

Новини 28 Вересня, 2018 171

Фото: facebook/Христина Процак

Конгрес передбачає публічні лекції

У Львові сьогодні, 29 вересня, розпочався Український Жіночий Конгрес, на який з’їхалися представники ООН, народні депутати, науковці, громадські активісти із різних областей України.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні,  конгрес передбачає дискусійні платформи, публічні лекції та живу бібліотеку.

У дискусійній панелі “Як впливає гендерна рівність на суспільний розвиток” взяв участь голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

“Троє із чотирьох моїх заступників та дві третини керівників департаментів – це жінки. Ми запрошували на роботу кращих. Ті, хто сьогодні веде вперед Львівщину, чотири п’ятих – це золоті медалісти та люди, які мають червоні дипломи. Успішність Львова зумовлена перебуванням на посадах жінок. Це був підбір не за статевої ознакою, а за розумом і вмінням. Жодна жінка за професійністю не поступається чоловікам. Це тренд завтрашнього дня. Стосовно традицій Галичини – це можна поєднувати із трендами сучасності”,- наголосив Олег Синютка.

Мета конгресу –  створити дискусійні майданчики для обговорення ідей, принципів та переваг партнерства між жінками та чоловіками.

“Лише спільно, разом ми можемо щось змінити. зокрема щодо тих уявлень, яке побуту в суспільстві. в більшості європейських країн розвиток технологій сприяє активності жінок. вибір жінки на користь сім’ї гадають чоловікам розвиватися професійно. треба приділити увагу тому, щоб дати жінкам можливість працювати вдома, а для цього потрібно міняти законодавство, зокрема кодекс законів про працю. окрім того, ми можемо переймати досвід розвинутих країн, які уже знайшли варіанти вирішення таких питань”, -переконана заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Фото: facebook/Христина Процак

Дискусії та лекції Конгресу присвячені подоланню гендерних розривів у соціально економічній сфері, гендерно орієнтованого бюджетування, нових можливостей для українок у підприємництві.

 

Коментарі

Позначки: ,