Новини

На Львівщині презентували проект з попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні

1 грудня у с. Плав’я, Сколівського району відбулася презентація проекту “Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні”.

Про це інформує головне управління ДСНС у Львівській області.

Участь у конференції взяли заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький,  голова Львівської обласної ради, керівник Правління Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна» Олександр Ганущин, виконавчий директор Асоціації Галина Литвин та керівники обласних управлінь ДСНС Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин розповіла, що реалізація проекту відбуватиметься впродовж двох років з метою покращення стану безпеки в Карпатах та забезпечення матеріально-технічної бази рятувальників Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Руслан Білошицький привітав колег із початком нової та цікавої роботи, й наголосив на тому, що завдяки цьому проекту рятувальники зможуть підвищити  рівень професійних навичок, обмінятися досвідом з польськими вогнеборцями, і найголовніше – це дасть можливість підвищити безпеку населення та запобігати катастрофам в карпатському регіоні, який має свою специфіку.

Зазначимо, що українські Карпати зараз є великим туристичним центром, а тому  рятувальники повинні бути готовими надати  необхідну допомогу в разі виникнення надзвичайної ситуації швидко та якісно.  І рятувальники Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття завдяки цьому проекту зможуть скоординовувати свої дії, допомагати та гарантувати безпеку усього регіону.

Довідка: Проект “Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні” реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна вже 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонній території Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Усі проекти, що фінансуються у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними та сприяють поліпшенню якості життя мешканців східної Польщі та Західної України і Білорусі.

У програмному періоді 2014-2020 Програма діє у рамках Європейського інструменту сусідства, який підтримує сталий розвиток на території зовнішніх кордонів ЄС, допомагає вирівнювати рівень життя мешканців та вирішувати спільні проблеми через кордони.

Проект спільно реалізують: Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” (головний партнер), Головне управління ДСНС України у Львівській області, Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, Управління ДСНС України у Закарпатській області та Воєводська комендатура Державної пожежної служби в Ряшеві, Польща.

Метою проекту є підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості.

Проект є єдиним у тематичній цілі “Безпека”, що пропонує спільне вирішення проблем реагування на надзвичайні ситуації одразу у 4 карпатських регіонах.

У рамках проекту заплановано придбання 11 пожежних машин та комплектів вогнетривкого спорядження, 3 мікроавтобусів для обласних управлінь ДСНС України у Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, спільні навчання для персоналу пожежно-рятувальних частин карпатських областей, будівництво приміщення для навчальних тренувань пожежників з імітацією реальних умов надзвичайних ситуацій в Ряшеві та розробка спільної стратегії попередження та реагування у наших областях.

На Львівщині презентували проект з попередження та реагування на катастрофи. Фото: головне управління ДСНС у Львівській області.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

15 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

16 години тому