На Львівщині працівник ОВА отримує менше 12 тисяч гривень

Новини 26 Червня, 2024 291

Львівська ОВА неодноразово звертала увагу уряду, що оплачувати працю держслужбовців має держава, а не місцеві бюджети

На Львівщині працівник ОВА отримує менше 12 тисяч гривень.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише Четверта студія.

“Дуже цікава інфографіка! Полистайте, придивіться. За останні чотири місяці середня зарплата чиновників в Україні зросла на 32% і сягнула 50 тисяч гривень.

Фахівець Нацкомісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, отримує 90 тисяч гривень на місяць, Антимонопольний комітет України – 88 тисяч, Апарату Верховна Рада України – 67 тисяч, Секретаріату Уповноважений із захисту державної мови – 55 тисяч, і лише оклади працівників обласних державних адміністрацій різко контрастують на цьому тлі.

Працівник Львівської обласної державної адміністрації в середньому отримує менше ніж 12 тисяч гривень посадового окладу. Таким чином його зарплата у понад двічі нижча, ніж у працівника центральних органів влади. Бо Кабінет Міністрів України вирішив, що зарплати службовців адміністрації мають дофінансовувати з місцевих бюджетів.

“Львівська ОВА неодноразово звертала увагу уряду, що оплачувати працю держслужбовців має держава, а не місцеві бюджети, які і без того перевантажені критично важливими видатками.

Шановний Кабміне, ви або ліквідуйте адміністрації, якщо ми вам не потрібні, або реформуйте, або спробуйте врешті з повагою ставитись до людей, які працюють на державу!”, – повідомив Максим Козицький.

Коментарі

Позначки: , ,