На Львівщині повернуть земельну ділянку водного фонду

Новини 06 Червня, 2024 26

На Львівщині вартість паю вдвічі вища за середню по Україні

Завдяки прокурорам Золочівщини громаді

Суд задоволив позов Золочівської окружної прокуратури Львівської області про усунення перешкод у здійсненні громадою права користування та розпорядження земельною ділянкою водного фонду.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Мова йде про ділянку загальною площею понад 17 га, яка знаходиться за межами одного із сіл Красненської територіальної громади Золочівського району.

Встановлено, що спірна ділянка знаходиться у прибережній захисній смузі річки Західний Буг. Відповідно до чинного законодавства її цільове призначення повинно бути – землі водного фонду з відповідною категорією.

Тривалий час вищевказана ділянка належала до державної власності, однак без встановлення захисної зони прибережної захисної смуги річки. При тому, що вона розташована впритул до водного об’єкта їй неправомірно присвоїли категорію – землі сільськогосподарського призначення.

Окрім цього, ця земельна ділянка сформована без врахування розміру прибережної захисної смуги, яка може бути і суттєво більшою.

Неправильний облік земель негативно відображається при подальшому її розпорядженні. Відповідно останні підпадають під обмеження їх вилучення, як землі водного фонду.
Враховуючи порушення законодавства, прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася з відповідним позовом до суду щодо ефективного і раціонального використання природних ресурсів та повернення землі громаді.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позови в повному обсязі.

Після набрання рішення суду законної сили прокуратурою будуть вжиті заходи щодо невідкладного його виконання.

Коментарі

Позначки: , ,