На Львівщині понад 40 тисяч дітей можуть перейти на дистанційне навчання

Новини 01 Липня, 2024 84
Максим Козицький розповів, як жителі Львівщини можуть допомогти армії та переселенцям

Порушили питання харчування у школах. Львівщина є серед лідерів в Україні за впровадженням реформи шкільного харчування

Враховуючи різні безпекові умови в різних областях, необхідно диверсифікувати освітню політику в країні. Львівська обласна державна адміністрація вважає, що слід внести зміни до Постанови уряду №138 від 2017 року та дозволити використовувати укриття на перших або цокольних поверхах як найпростіші.

Якщо цього не зробити, то близько 41 тисячі учнів на Львівщині з 1 вересня змушені будуть навчатися дистанційно.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Наголосив на цьому під час наради щодо підготовки до нового навчального року у закладах середньої освіти.

Нарада відбулася під головуванням Премʼєр-міністра України Денис Шмигаль. Участь у ній взяли усі очільники ОВА та представники служб і міністерств, які мають дотичність до цієї теми.

Також йшлося про те, що потрібно забезпечити усіх учнів підручниками, бо досі є навчальні заклади, де це проблема. Зараз інтенсивно друкують підручники за кошти міжнародної допомоги.

Порушили питання харчування у школах. Львівщина є серед лідерів в Україні за впровадженням реформи шкільного харчування. У ті заклади, де нема можливості забезпечити приготування гарячої та збалансованої їжі, будемо підвозити обіди з так званих опорних кухонь. Громади області подали уже понад два десятки пропозицій щодо створення базових (для учнів однієї школи) та опорних (коли одна кухня годує дітей з декількох шкіл чи дитсадків) кухонь. Ті, хто пройде конкурсний відбір, отримають співфінансування від держави.

У школах мають бути внутрішні туалети та водопостачання – на цьому теж наголошували під час наради. Це відповідальність засновників закладів освіти, як правило, місцевих громад. І це справедливо, бо йдеться про забезпечення базових потреб усіх учасників освітнього процесу.

Крім того, анонсували, що з держбюджету виділять 1 мільярд гривень на придбання шкільних автобусів, щоб усі діти, незалежно від місця проживання, мали рівний доступ до освіти. За попередньою інформацією, Львівська область отримає з цієї суми понад 33 млн грн.

Коментарі

Позначки: , , ,