На Львівщині поліцейські вимагали 4 тисячі доларів хабара

Новини 14 Червня, 2024 335

4 000 доларів США за закриття кримінального провадження – підозрюються поліцейські із Червоноградщини на Львівщині

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру оперуповноваженому та інспектору одного із районних відділень поліції ГУ Наполіції Львівської області. Їм інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, правоохоронці вимагали та одержали від місцевого мешканця неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження та сприяння в незаконному знятті арешту з майна.

Мова йде про кримінальне провадження відкрите за фактом незаконної порубку лісу (ст. 246 КК України). У межах цього провадження на транспортний засіб та лісопродукцію було накладено арешт.

За 4 000 доларів США підозрювані обіцяли «вирішити питання» із закриттям кримінального провадження.

Наразі за рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, а також відсторонено їх від займаних посад.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи.

Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,