На Львівщині під час комендантської години крали ліс

Новини 07 Серпня, 2024 255

Фото

На Львівщині близько другої години ночі офіцери громади Великих Мостів затримали на «гарячому» двох чоловіків, які займалися незаконною вирубкою лісу.

Про це повідомив громадський активіст Олександр Клімов, пише Четверта студія.

Подія сталася на території Рава-Руського лісництва неподалік с. Пристань Червонорадського району.

Затриманим вдалося зрізати 5 дерев та завантажити їх на підводи, саме тоді їх і затримали правоохоронці

Доставити деревину вони планували на територію пилорами, яка належить одному з затриманих та знаходиться у селі Бутини.

Також стало відомо, що цих чоловіків неодноразово лісничі залучали до санітарної вирубки, тому вони добре орієнтувалися у цьому лісі.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 міста Сокаль Червоноградського відділу поліції, яка провела слідчі дії та вилучення знаряддя злочину і лісової продукції.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 246 ККУ (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Санкція статті передбачає штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Виникає питання, чи до цього інциденту причетні працівники самого лісництва, бо затримані могли діяти за їхньою згодою. Надіємося, що слідство розбереться, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,