На Львівщині освятили новий двоповерховий корпус школи

Новини 04 Вересня, 2024 59

Фото

У Запитові Новояричівської громади на День знань освятили новий двоповерховий корпус школи

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Назвали його культурно-освітнім центром і розмістили тут велике укриття на більш ніж 650 дітей, 10 навчальних класів, хореографічну залу, санвузли та гардеробні. Ще пʼять класів планують створити на третьому поверсі, адже кількість дітей у місцевій школі з року в рік зростає. Відразу неподалік школи за кілька днів облаштували новий дитячий майданчик, який ще жодного дня не був пустим.

Вартість цього будівництва 42,5 млн грн, в тому числі, майже 18 млн — з бюджету громади, ще 5 мільйонів ми виділили з обласного бюджету.  

Сьогодні у Запитівській  школі навчається 538 учнів. 40 із них переступили поріг класу вперше, а 60 школярів із різних класів — це діти з сусідньої — Львівської громади.

У цей складний воєнний час більшість ресурсів і область, і громади скеровують на допомогу нашим захисникам. 

Тому Запитівська школа цьогоріч — одна з трьох освітніх обʼєктів, на будівництво яких обласна рада змогла додати грошей. На жаль, бо нам би хотілося більше підтримувати саме сільські школи. 

Але ми віримо, що найтемніша ніч — перед світанком. І ми всі разом, єдині, сильні, стоячи разом за свою Батьківщину, за правду, за свободу і за життя, покладаючись на Бога, залишаючись в Україні, точно переможемо. 

Бо наше військо бʼється за рідну землю, за майбутнє, а саме ним і є наші діти.

Із Запитова вітаю з Днем Знань усіх школярів, студентів та педагогів. Продуктивного і цікавого вам навчального року! І якнайменше тривог!, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,