У четвер, 6 грудня, у Львові відбувся семінар «Сезон 2018 – виклики в органічному ягідництві». В межах заходу порушили питання розвитку органічного виробництва.
Про це інформує прес-служба ЛОДА.
«Органічні продукти харчування набувають все більшої ваги. Львівщина має значний потенціал для виробництва органічної сільськогосподарської продукції, її експорту, споживання на внутрішньому ринку. Заплановано, що в у 2019 році в межах Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки передбачається надання фінансової підтримки суб’єктів господарювання у сфері органічного виробництва у вигляді часткового відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва», – зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Павло Дигдало.
Також під час семінару обговорили питання ризиків в органічному ягідництві, технології вирощування органічних ягідних культур та проблеми боротьби з основними хворобами ягідних культур.
Організатори заходу – ЛМГО «Екотерра».
Довідково:
В Україні загальна площа земель органічного виробництва становить 421 тис га, в тому числі площа органічного виробництва ягід – понад 2,5 тис га. У Львівській області сертифіковано 25 операторів органічного виробництва, в тому числі 8 операторів займаються органічним ягідництвом на площі 125 га. Зокрема вирощують малину, полуницю, смородину, лохину, порічку.
Коментарі
Позначки: департамент агропромислового розвитку, Львівська ОДА, Павло Дигдало