Новини

На Львівщині наступного року на 60 млн грн зростуть видатки на медицину

Під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства депутати заслухали інформацію щодо виконання обласного бюджету за 9 місяців 2022 року, а також подали пропозиції від комісії до бюджету Львівщини на наступний рік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Як зазначив керівник департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, ризиків щодо невиконання Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров`я Львівської області немає.

«В обласному бюджеті спостерігається приріст у різних галузях, зокрема фактично на 60 млн наступного року виростуть видатки з бюджету Львівщини на медицину», – наголосив Орест Чемерис.

Комісія запропонувала подбати про облаштування сховищ в медичних закладах.

«Необхідно передбачити кошти на облаштування операційних у бомбосховищах зокрема для ургентних лікарень та забезпечити ці приміщення генераторами. Це важливо, аби ми, медичні працівники, мали змогу продовжувати рятувати життя людей за будь-яких обставин», – зазначив депутат Олег Дуда

Також він зазначив, що важливо продовжити в обласній програмі напрацьовані раніше статті витрат щодо лікування рідкісних захворювань. Це допоможе рятувати людей, які ведуть тривалу та важку боротьбу з рідкісними захворюваннями.

Депутати підтримали пропозицію збільшити фінансування напрямку програми щодо діагностики та забезпечення лікуванням учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС, учасників бойових дій та постраждалих внаслідок російської агресії в Україні.

«Питання енергобезпеки лікарень та загалом безпеки життя працівників і пацієнтів – пріоритетне. Колективи медичних закладів самостійно планують свою роботу, у сховищах облаштовують операційні і рятують там життя людей під час тривог та обстрілів. Такі реалії. Наше завдання передбачити ризики і забезпечити медпрацівникам необхідні для роботи ресурси і можливості», – пояснила голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Анна Ярмола.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

10 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

10 години тому