Магазин на грядці – покупцям пропонують заплатити, а потім ще й збирати продукти ягоди прямо з землі. Така агророзвага набирає все більшої популярності серед українців. До фермера з Львівщини, який запрошує клієнтів на полуничне поле, стоять черги. Бізнес настільки вигідний, що він хоче зробити на грядці не тільки ягідний супермаркет, – пише agronews.
О дев’ятій ранку на полі вже поспішають перші покупці – збирати стиглу полуницю. Грядка – це гектар ягід, і вже до обіду їх зазвичай збирають.
Полуницю доводиться збирати самим покупцям, саме це і подобається людям. Не лякає їх навіть спека.
“Ну це і є самий кайф, те, що ми самі збираємо. Вона солодка. Солодка, смачна, так”, – розповіла відвідувачка Христина Малиновська.
“Найголовніше, що перед прибиранням не зважують, і після цього теж. Розумієте, це дуже важливий козир”, – зі сміхом додав покупець Іван Матвіїшин.
Тут ніхто не стежить за тим, скільки ягід клієнти з’їдять. Втриматися від того, щоб не зібрати полуницю – неможливо. Росте тут дев’ять сортів. Кожен може спробувати і вибрати собі за смаком.
Власник плантації і сам з’їдає добру жменю ягід, поки розповідає про свій бізнес.
“Ну неможливо зібрати, і, збираючи, не їсти. Збирають по-різному. Хто приїхав кілограм зібрати і з’їсти два постаратися. А хтось зізнається чесно – ми з’їли десь точно кілограм, плюс зверху”, – пояснив власник агробізнесу Микола Стецьків.
За свої ягоди фермер просить по 60 гривень за кілограм, тоді як на львівських ринках вона коштує по 40. Втім, Микола переконаний, що такого в місті не знайти.
“Вона повинна бути виключно червона. Блискуча, ціла, не пом’ята”, – додав він.
Між тим, в парнику дозрівають помідори. Пізніше їх теж можна буде придбати відразу з грядки. Мріє фермер про супермаркеті на полі. Ще в цьому році він планує висадити малину, чорницю і виноград.