На Львівщині ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків через кордон

Новини 30 Серпня, 2024 70

На Яворівщині викрито чергову схему незаконного переправлення осіб через держкордон

Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон з використанням системи «Шлях»

Прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон з використанням системи «Шлях».

Про це пише Четверта студія з посиланням на ДПСУ.

Заходи з викриття проводили у співпраці зі співробітниками Нацполіції. Організатора незаконної схеми правоохоронці затримали у рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ

Нагадаємо, у липні цього року на кордоні з Польщею оперативники Львівського загону виявили чоловіка призовного віку, який мав намір покинути територію України. З’ясувалося, що громадянин сплатив ділку чималу суму, щоб той вніс його дані в систему «Шлях».

Чоловік прямував як водій мікроавтобуса. Повертатись в Україну, відповідно, він не планував. Тоді, за результатами напрацювань оперативних співробітників 7 прикордонного Карпатського загону, відомості було внесено в ЄРДР.

Після проведення низки слідчих дій правоохоронці вийшли на організатора схеми. Чоловік, мешканець Вінниці 1995 року народження, під виглядом здійснення діяльності, пов’язаної з міжнародними перевезеннями за грошові кошти здійснював внесення в систему «Шлях» охочих незаконно покинути територію України.

За свої послуги ділок брав від 5 до 10 тис доларів США. Також було встановлено, що загалом від ФОП махінатора в систему «Шлях» було внесено 20 осіб.

За ознаками вчинення кримінального правопорушення за статтею 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» злочинцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років. Організатору незаконної схеми повідомлено про підозру.

 

Коментарі

Позначки: , ,