На Львівщині ліквідовано дві лабораторії з вирощення конопель

Новини 11 Серпня, 2024 144

судитимуть групу осіб

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно львів’янина та мешканця Львівського району за фактом незаконного вирощування конопель (ч. 2 ст. 310 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Окрім цього, останньому також інкримінують незаконне виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах, організація та утримання місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

Слідством встановлено, що на території Львівського району у двох будинках 38-річний обвинувачений організував кустарні лабораторії. Зокрема, у кімнатах встановив спеціальне обладнання та створив відповідні умови зі штучним мікрокліматом для вирощування кущів рослин коноплі. До справи з вирощення він також залучив свого 51-річного товариша.

В подальшому обвинувачений з рослин виготовляв наркотичний засіб «канабіс», який мав намір збувати.

Під час проведених обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено спеціальне обладнання та майже 15 кг канабісу. А також 523 кущі та 251 саджанець коноплі.

Орієнтовна вартість вилученого за цінами чорного ринку становить майже 10 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,