Новини

На Львівщині госпіталізували майже 2 сотні людей з ускладненнями від грипу і ГРВІ

Як пише ZAXID.NET, у Львові також захворюваність дещо знизилася: захворіло 4004 особи, що на 145 осіб менше, ніж у попередній тиждень. Правда, у віковій категорії 15-17 років епідпоріг перевищено на 1,8%. Це офіційні дані, які враховують лише людей, які звернулися по допомогу до медиків у поліклініки, лікарні.

Насправді хворих, за словами директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» Романа Павліва, значно більше, але вони звикли лікуватися самотужки.

«Значна частина мешканців Львова і області вважає, що у них сильний організм, який самотужки справиться з вірусами, але не завжди так виходить. Тому маємо значно більше осіб, які потрапили до лікарень з різноманітними ускладненнями. Минулого тижня в лікарні Львова і області госпіталізували 185 осіб, за попередній – 170 хворих», – каже Роман Павлів.

Працівники лабораторії провели 44 дослідження зразків матеріалу, взятих у пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ. В одного хворого виявили вірус грипу типу В, ще в одного – вірус парагрипу і у двох – риновіруси.

За даними епідеміологів, епідемії грипу наприкінці грудня, як прогнозували раніше, не буде. Найвірогідніше, вона розпочнеться наприкінці січня, коли діти, студенти з канікул повернуться до навчання.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: грип

Recent Posts

У Садового нарешті згадали за мешканців Наукової

Наступного тижня у Львові відновлять курсування автобусного маршруту №45

8 години тому

Львівські нейрохірурги видалили уламок міни з мозку 9-річного хлопчика з Херсона

Михайлик Воловиков отримав надважке поранення голови під час мінометного обстрілу Херсона у грудні минулого року.…

12 години тому