На Львівщині чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру

Новини 12 Жовтня, 2024 11

На Львівщині двоє чоловіків вирубали лісу на пів мільйона гривень

Незаконна порубка лісу на близько 200 тис грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи у незаконній порубці деревини, перевезенні та збуті зрубаних дерев, а також розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 246, ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, один із підозрюваних, перебуваючи на посаді лісничого, разом з місцевим підприємцем організували злочинну групу. До складу увійшли ще два підпорядковані лісничому майстри лісу.

Впродовж грудня 2023 – лютого 2024 року вони здійснили незаконну порубку дерев у лісових масивах одного із структурних підрозділів державного підприємства «Ліси України».

Зрубану деревину згодом реалізовували. Кошти від реалізації підприємець передавав лісничому, а той, у свою чергу, ділив між учасниками групи.

Внаслідок незаконної рубки дерев навколишньому природному середовищу завдано шкоду у розмірі близько 200 тис грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: ,