На Львівщині 41 тисяча учнів можуть навчатись дистанційно

Новини 02 Серпня, 2024 315

Фото

Сьогодні під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, разом із колегами, підняли низку  важливих для області питань.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Зокрема, ще раз обговорили потребу облаштування якісних укриттів у закладах середньої та дошкільної освіти, щоб школярі могли навчатися очно. Крім домашньої роботи громад із облаштування укриттів, просимо Уряд врахувати безпекову ситуацію в різних областях і дозволити облаштовувати укриття на перших та цокольних поверхах. Це потрібно там, де створити повноцінне сховище надто дорого або неможливо. Інакше на Львівщині майже 41 тисяча учнів змушені будуть навчатися дистанційно. 

Днями чекаємо остаточного рішення Кабміну.

Підняли питання погашення зарплатних боргів шахтарям ДП «Львіввугілля», яким не платять уже майже пів року. У травні Львівська обласна державна адміністрація зверталася до уряду, щоб розглянути можливість перерозподілу коштів держбюджету за програмою Реструктуризації вугільної галузі та виплатити людям зароблені гроші. 

Міністерство енергетики України наразі обіцяє впродовж серпня перерахувати шахтарям 90 мільйонів гривень за рахунок цієї програми.

Разом з GIZ, Добротвірська селищна громада та Група ДТЕК, Львівська ОВА робить усе можливе, щоб понад 6 тисяч жителів Добротвірської громади взимку були з теплом та світлом. Адже місцева ТЕЦ не працює через ворожі обстріли. 

Ще раз підняли питання потреби  адміністрування місцевих податків та туристичного збору у самих громадах. Львівщина готова стати пілотною областю, у якій органи місцевого самоврядування самостійно адмініструватимуть місцеві податки та збори. А адміністрування туристичного збору дозволить збільшити його надходження до місцевих бюджетів приблизно в 10 разів. Наприклад, Львівська громада наразі отримує 25 мільйонів у рік, а мала б отримувати не менше 200. 

«Дякую всім учасникам Конгресу, які намагалися щиро почути один одного. Вболіваю за подальшу якісну комунікацію та якнайшвидше вирішення проблемних для людей питань», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,