На Львівщині 41-річний чоловік пошкодив русло річки (ФОТО)

Новини 04 Жовтня, 2024 34

Незаконно видобував гравій і пошкодив русло річки – судитимуть жителя Сколівщини

Прокурори Стрийської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 41-річного чоловіка за фактом незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що у квітні цього року обвинувачений організував незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на території одного із сіл Стрийського району в руслі гірської річки Орява. Проте жодних дозвільних документів на видобуток корисних копалин у нього не було.

До протиправної діяльності фігурант залучив ще двох чоловіків, яких запевнив у наявності у нього необхідних дозволів. За допомогою орендованих екскаватора та вантажівки було здійснено забір піщано-гравійної сировини з русла річки. Об’єм видобутого склав 75 метрів кубічних.

Внаслідок таких дій було пошкоджене річкове русло.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ВП №3 Стрийського РУП Головного управління Нацполіції області, за сприяння спеціалістів Державної екологічної інспекції.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , , , ,