Новини

На Львівщині 13-річний хлопець два з половини роки збирає кошти для ЗСУ

Цього хлопця на фото звати Дмитро Катаман. Йому 13 років. Уже майже два роки він на вулиці збирає кошти для ЗСУ.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Стрийську міську раду.

Чи в сонце, чи в хурделицю хлопець продає невеликий крам або тримає скриньку для донатів. Всього за цей час Дмитрик зібрав майже 2 мільйони гривень.

У березні 2022 року, у день, коли батько добровольцем пішов служити у Збройні Сили України, Дмитрик попросив у мами гроші на прапорці. Згодом, побачивши рішучість сина, мама придбала ще й маленький складний столик. Так, з неймовірної відваги, великої віри та українських прапорців розпочалося волонтерство маленької, але Великої людини.

Хлопець навчався у Стрийській гімназій, згодом сім’я переїхала до столиці, перевели у нову школу і Дмитра.

Влітку минулого року мама з Дмитром і молодшою донечкою, уже як внутрішньо переміщена особа, повертається в Стрий, орендує житло, а син продовжує своє волонтерство біля Стрийського ЦУМу. Щодня до обіду хлопець дистанційно навчається у столичній школі, а після уроків стає на свою “службу”.

Усі кошти хлопець ретельно збирає, а реалізовувати їх допомагають дорослі волонтери. На ім’я Дмитрика військові вже навіть прислали офіційне звернення, а одного разу військовослужбовці прийшли серед уроку в школу, щоб подякувати за допомогу.

У Стрию Дмитра з його маленьким складним столиком можна побачити біля великих торговельних центрів. Не проходьте мимо. Одне тепле слово і хоч кілька гривень посильні кожному.

Усім нам такої ж любові, сили та мужності, як у Дмитра!

Слава Україні!

Коментарі

Олег Довганик