На горі Парашка на Львівщині від переохолодження загинув турист

Новини 20 Січня, 2019 1 220

Гора Парашка. Фото: ua-odissey.in.ua

В селі Коростів Сколівського району на Львівщині від переохолодження загинув турист.

«19 січня  в с. Коростів на горі Парашка загубились двоє людей. З даними особами було налагоджено зв‘язок по мобільному телефону, вони повідомили що з ними все гаразд та спускаються з гори за допомогою координування пошукового підрозділу ДСНС.

Станом на 07:00 год 20 січня,  одного з хлопців 1996 року народження доставлено в Сколівську лікарню з діагнозом обмороження стоп.

Інший хлопець 1987 року народження в лісі загинув від переохолодження, вирішується питання його транспортування», – про це повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич.

Скриншот/Facebook

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області, 19 січня о 23:37 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу с. Коростів Сколівського району на горі Парашка, заблукали два туристи. Не зважаючи на темну пору доби та складні погодні умови до місця виклику негайно виїхали рятувальники славської пошуково-рятувальної групи. О 03:10 рятувальниками загублених знайдено у підніжжя гори Парашка. Один з туристів (чоловік 1987 року народження) загинув. Другий (1996 року народження) з обмороженням двох стоп доставлений у Сколівську центральну районну лікарню.

До пошукових робіт залучили 10 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Довідка. Парашка, або Параска — гора в Українських Карпатах, найвища вершина однойменного хребта в Сколівських Бескидах. Висота 1268,5 м над рівнем моря. Розташована на відстані 8 км на північний захід від м. Сколе Львівської області. На схилі гори встановлений пам’ятний камінь, на вершині — хрест.

Коментарі

Позначки: