Новини

На День вишиванки у Дрогобичі розгорнуть кількаметрове полотнище (ВІДЕО)

19 травня Всеукраїнський День вишиванки. Українська вишивка – код нації, наш оберіг та символ, який передається з покоління в покоління.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Дрогобицької міської ради.

Цьогоріч, в день свята, дрогобичан запрошують одягнути вишиванки, зробити спільне фото та долучитися до масового розгортання полотнища на Площі Ринок.

Як розповіла керівник відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, через військові дії в країні, 19 травня довелося скасувати традиційну масову ходу у вишиванках вулицями міста.

Однак, усіх бажаючих запрошують в 11 год, у четвер, прийти у вишиванках та долучитися до розгортання кількаметрового державного полотнища в центрі Дрогобича.

Також ми ініціюємо, щоб вишиванки 19 травня одягнули внутрішньо переміщені особи. Ті з них, хто завітають в мерію міста у вишиваних сорочках та пред’являть довідку, що вони ВПО – отримають символічний подарунок. Слід звертатися в 210 кабінет – Відділ сім’ї та молоді. Сьогодні мода на етно-образи не залишає світові тренди, а українські вишиванки потрапили в гардероби найпопулярніших зірок світу. Тож цінуймо та плекаймо своє рідне, – закликає Олександра Пашко.

Також цікаві заходи до Дня вишиванки ініціює і Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Зокрема, 19 травня на Площі Замкова Гора буде презентовано Бойківський візерунок, в рамках якого відбудеться показ української вишивки, рушників та сорочок.

Усі вилучені від заходу кошти скерують на підтримку ЗСУ.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Верховна Рада збирається заборонити публікувати в Реєстрі судові рішення стосовно мобілізації та військового обліку

Вочевидь, у разі прийняття законопроекту, громадськість не зможе дізнатися, яка практика складається з питань мобілізації…

2 години тому

У Зеленського вперше заговорили про мир

Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України

2 години тому