Новини

На Бродівщині знімальну групу місцевого телеканалу визволяли з вогняної пастки (ВІДЕО)

У вогняну пастку під час зйомок сюжету про паліїв сухостою, потрапили журналісти “Броди online”. 

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Броди online”,  минулої доби 29 березня,  спалахнули масштабні пожежі у Бугаях та “Зеленому гаї”. Дві пожежі через спалення сухостою підняли на ноги весь склад 10-ї ДПРЧ міста.

Як повідомили у ГУ ДСНС України у Львівській області, за минулу вогнеборці ліквідовували 136 пожеж сухої трави у всіх районах області окрім Сколівського району. Рятувальники боролись із пожежами сухої трави у: Пустомитівському районі – 29 пожеж; Яворівському районі – 14 пожеж; Бродівському районі – 10 пожеж; Кам’янка-Бузькому районі та Жовківському – 8 пожеж; Городоцькому районі – 7 пожеж; Сокальському, Жидачівському, Дрогобицькому, Радехівському та Золочівському районах – по 6 пожеж; м Львові – 5 пожеж; Мостиському та Миколаївському районах – по 4 пожежі; Буському та Перемишлянському – по 3 пожежі; Старосамбірському, Стрийському районах та м. Червонограді – по 2 пожежі; Самбірському, Турківському районах та в м. Борислав, м. Новий Розділ та сел. Брюховичі Львівської міської ради – по 1 пожежі.

Лише в с. Сокільники Пустомитівського району вогнеборці 7 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику.

Так, зокрема 29 березня о 20:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Сокільники Пустомитівського району на відкритій території. До місця події виїхали вогнеборці 4-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Львова.  Вогнем знищено суху траву і чагарник на площі 1000 кв.м. Через високу температуру відбулось руйнування поліетиленової труби в місці виходу із землі та переході на стальний надземний газопровід, внаслідок чого загорівся газопровід середнього тиску. О 22:16 вогнеборці локалізували пожежу сухої трави та чагарнику, та о 22:37 повністю ліквідували. Станом на 22:44 завдяки припиненню газопостачання працівниками АТ «Львівгаз» пожежу вдалось локалізувати та припинити горіння.

“Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж. Пам’ятайте, спалювання сухої рослинності або її залишків не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить до багатьох інших негативних наслідків, загрожуючи життю та здоров’ю людей”, – наголошується у повідомленні.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому