Новини

На 70% більше: у Чернівцях суттєво підвищили тариф на тепло (ВІДЕО)

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради проголосував за введення нового тарифу на теплопостачання, який в середньому збільшиться на 70%.

“Щойно виконавчий комітет Чернівецької міської ради проголосував за встановлення нового тарифу на виробництво, транспортування та послугу з постачання теплової енергії на опалюваний період на 2021-2022 роки. Тариф зміниться у вищу сторону. Орієнтовно на 70%”, – зазначають у КП “Чернівцітеплокомуненерго”.

На підприємстві пояснили, що зростання тарифу зумовлено двома основними причинами. Понад три роки у Чернівцях тариф не змінювався і був найнижчим по всій країні. За цей час вартість газу й електроенергії зросла в кілька разів, змінився також розмір мінімальної зарплати.

“Фактично теплокомуненерго зобов’язали продавати послугу дешевше, аніж закуповувались газ та інші речі, необхідні для виготовлення та доставляння тепла”, – йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначили, що для споживачів без лічильників вартість будуть розраховувати в залежності від типу будинку та його стану.

“До початку опалювального сезону незалежна проєктна організація подасть норми розрахунку витрат гігакалорії тепла на квадратний метр до теплокомуненерго, а підприємство надасть їх на затвердження виконкому. Після цього обов’язково повідомить таких споживачів”, – уточнили в “Чернівцітеплокомуненерго”.

Жителям будинків з неутепленими стінами, покрівлею і вікнами порадили скористатися програмами утеплення та модернізації, які передбачають співфінансування з міського бюджету або банків.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

8 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

10 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

10 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

10 години тому