Новини

Москаленко вважає відміну пільгового проїзду у громадському транспорті Львова законною

На сьогодні Львів знаходиться у червоній зоні карантину. Як пояснює Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, щоб уберегти людей від можливого інфікування, та стимулювати обмеження перебування у місцях можливого інфікування, було прийнято рішення міської комісії ТЕБ і НС, про скасування пільгового проїзду в громадському транспорті.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Адже громадський транспорт є місцем найбільшого скупчення людей. Коли Львів вийде з червоної зони і будуть зняті карантинні обмеження, всі пільги для проїзду у транспорті будуть відновлені.

«У Львові у громадському транспорті діє багато пільг на перевезення пасажирів – чи не найбільше в Україні. Оскільки зараз Львів знаходиться у червоній зоні карантину, і у нас більше тисячі ліжко-місць заняті хворими, величезна динаміка поширення вірусу, з метою того, щоб зменшити міграцію людей і врятувати їх же від можливого інфікування, дія цих пільг тимчасово призупинена. Адже усім відомо, що одне з найбільших місць, де відбувається комунікація і є потенційний ризик зараження, – це є громадський транспорт.

Рішення про призупинення дії пільг на проїзд у транспорті було прийнято на міській комісії ТЕБ і НС. Воно є не просто виваженим і законними, на сьогодні воно є критично необхідним, адже маємо боротися за життя кожної людини. Відзначу, що коли Львів був переведений у червону зону, було обмежено ряд економічних активностей, і ми зверталися до всіх, щоб обмежити місця комунікації, одним з яких є громадський транспорт.

Зі свого боку ми активно спілкуємося з учасниками АТО та з усіма іншими категоріями пільговиків, пояснюємо їм ситуацію, і коли Львів вийде з червоної зони, і будуть зняті карантинні обмеження, всі пільги будуть відновлені», – пояснив Андрій Москаленко.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

22 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

23 години тому