Новини

МОН рекомендує провести у школах «Урок звитяги»

Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством у справах ветеранів рекомендують провести у 5-11 класах українських шкіл  «Урок звитяги», присвячений відомим постатям та героїзму борців за незалежність України у XX та XXI століттях.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОН.

Урок має стосуватись наскрізних тем Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а також звільнення українських міст у 2014 році. Матеріали, які можна використати для таких уроків, можна знайти за покликанням. У них міститься орієнтовний перелік основних і додаткових тем до опанування, а також додаткові матеріали для 5-11 класів.

“У травні відзначаємо низку важливих історичних та державотворчих дат, до яких пропонуємо провести національно-патріотичні бесіди та інші заходи з дітьми та молоддю. Зокрема, йдеться про День пам’яті та примирення 8 травня, і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня, встановлені Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Тому молоде покоління українців повинно знати та пишатися тим, як переможно українська армія, силові структури та добровольчі батальйони звільняли міста Сходу України у 2014 році від російських окупантів.”, – йдеться у повідомленні Міністерства.

«Урок звитяги» створило Міністерство у справах ветеранів спільно з представниками міжвідомчої робочої групи зацікавлених ЦОВВ. Його розробили на виконання Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента від 18 травня 2019 року №286 та Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України, затвердженої наказом МОН від 16 червня 2015 року №641 (у редакції наказу МОН від 29 липня 2019 року №1038).

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

16 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

17 години тому