Новини

Міжнародний оглядач розповів про наступний крок Путіна

До зими, ймовірно, російські війська відійдуть з Херсона, а диктатор володимир путін використає це як жест «миролюбства». Таке припущення висловив в ефірі «Радіо НВ» міжнародний оглядач Іван Яковина.

Аналітик озвучив це спираючись на таку ознаку майбутнього відступу окупантів, як примусова евакуація населення та цінностей з Херсона.

«Крадуть картини з картинних галерей, з музеїв вивозять експонати, пам’ятники вивозять, навіть могилу князя Потьомкіна випатрали, що вкотре доводить: вивезли спочатку мертвих, потім — живих, бо для Путіна мертві, підземне, нижнє важливіше, ніж живі», — зауважив експерт.

Скільки б мобілізованих росіяни не переправляли на правий берег Дніпра, це їм не допоможе, бо їх треба постачати — а всі переправи під вогневим контролем ЗСУ.

«Що більше людей буде в Херсоні, то складніше буде постачати цей Херсон. А взимку це буде ще складніше. Якщо буде невеликий лід на Дніпрі (а там він може бути, хоч і не гарантовано), то кораблі не ходитимуть. А криголам ти туди не притягнеш, бо де ти його візьмеш. І возити понтонними, поромними переправами не вдасться. Коротше кажучи: повністю зупиниться постачання. Можливо, тільки трубою йтиме паливо туди», — змальовує оглядач перспективи агресора.

У найближчі тижні путін виводитиме війська з тих ділянок фронту, де їх важко тримати, і спробує вибивати зі зручних місць українців. При цьому здача Херсона фактично запрограмована, бо, за словами аналітика, це місто для Кремля — наче валіза без ручки: нести важко, а кинути шкода.

«З Херсона, ймовірно, буде виведено війська, після чого путін скаже: „Я оголошую перемир’я в односторонньому порядку“. Тобто росія припиняє всі бойові дії, відбиватиметься, але сама не наступатиме. І пропонує розпочати Україні всеосяжні переговори щодо постійного завершення конфлікту. Скажуть: „Ми готові до компромісів! Чекаємо миру і тільки миру! І, як жест доброї волі (театральна пауза), ми навіть залишаємо Херсон, хоча з політичної точки зору це наша територія. Нам важко, але заради того, щоб укласти мир, ми навіть на такі жертви йдемо“», — сказав експерт.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик