Мешканець Львівщини виграв суд у ТЦК через незаконну мобілізацію попри бронювання

Новини 23 Вересня, 2024 17

Представники ТЦК заявили, що документи військовозобов’язаного були неправильно оформлені, тому він втратив право на бронювання

На Львівщині ТЦК мобілізував працівника, який мав бронювання, попри його статус. Представники ТЦК заявили, що документи військовозобов’язаного були неправильно оформлені, тому він втратив право на бронювання. Проте 39-річний чоловік подав до суду й виграв справу, скасувавши призов на військову службу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ВестНюз.

Згідно з рішенням Львівського окружного адмінсуду, оприлюдненим у вересні 2024 року, чоловік звернувся до суду після того, як у березні цього року його мобілізували, незважаючи на те, що він мав чинне бронювання. Чоловік прийшов до ТЦК, щоб оновити свої військово-облікові дані, але замість цього його скерували на військово-лікарську комісію (ВЛК) і одразу призвали на службу, не дозволивши покинути територію військкомату.

ТЦК аргументував мобілізацію тим, що під час перевірки виявили невідповідність у документах, зокрема неправильну військово-облікову спеціальність (ВОС), через що бронювання скасували. Однак суддя Зіновій Гавдик, розглянувши всі матеріали справи, встановив, що в документах Мінекономіки військово-облікова спеціальність позивача була вказана правильно.

Суд визнав мобілізацію чоловіка незаконною та скасував її, але рішення може бути оскаржене.

Коментарі

Позначки: , , ,