Мера Львова Садового запідозрили у вчиненні злочину

Новини 29 Липня, 2024 127 371

За нашими інсайдерськими даними, у транспортних перевезеннях крутяться величезні суми не облікованої готівки, так звана тіньова каса

Мер Львова Андрій Садовий пішов на вчинення злочину.

Про це повідомив громадський активіст та юрист Андрій Петришин, пише Четверта студія.

У 2021 році, виконавчий комітет Львівської міської ради на чолі з головою міста Андрієм Садовим, ухвалив незаконне та необгрунотоване рішення про підйом цін на проїзд у громадському транспорті міста з 2024 року до 25 гривень за 1н квиток.

– 08 грудня 2023 року Рішенням №1373 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 31.12.2021 № 1203» виконком підтвердив свої рішення від 31.12.2021 № 1203 «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській міській територіальній громаді».

– В рамках суспільно корисного інформаційного проєкту «Аудит Львова» ми провели аналіз даних рішень і виявили, цілий букет правопорушень як з боку виконкому так і самим головою міста – Андрієм Садовим.

– Поміж іншим. Мною було оформлено та скеровано позов до Львівського окружного адміністративного суду про скасування незаконного рішення виконкому і голови міста щодо підйому цін на проїзд у транспорті для жителів об’єднаної територіальної громади. Судове провадження відрито, суд йде, і винним не уникнути покарання.

– Як я вже зазначив, нами було виявлено чимало правопорушень, і сьогодні я хочу приділити увагу одному з них.

– Згідно положень Регламенту виконавчого комітету Львівської міської ради, який затверджено Рішенням Львівської міської ради №337 від 29.04.2021 року, протокол засідання виконкому, а це базовий документ, підписує голова міста, а у разі його відсутності на засідання виконкому підписує його перший заступник. Який замість відсутнього голови веде головує на виконкомі.

– На засіданні виконкому від 08 грудня 2023 року, на якому мова йшла про підйом цін на транспорт Андрій Садовий був відсутній, що доводиться отриманими нами документами. А відтак, згідно приписів Регламенту головував на виконкомі та вів засідання його перший заступник – Москаленко, який знову ж таки, згідного положень мав підписати протокол засідання виконкому.

– Проте, на документі поставив свій підпис відсутній того дня на засіданні виконкому Андрій Садовий, а це вже ознаки кримінальних правопорушень. В сукупності визначені статтями 358,364,366 КК України.

– Що змусило Андрія Садового ризикувати і піти на злочин. Відповідь очевидна – гроші!

– За нашими інсайдерськими даними, у транспортних перевезеннях крутяться величезні суми не облікованої готівки, так звана тіньова каса. Левову долю перевезень здійснює Львівське комунальне АТП №1. Яке повністю підпорядковане Садовому. Проти АТП№1 та його директора відкривалися кримінальні провадження, але голова міста Садовий замість призначати службові розслідування постійно захищав директора та називав його ефективним менеджером. Більш як зрозуміло чому!

– Поставимо собі запитання, то чому не підписав протокол засідання виконкому від 08 грудня 2023 року №102 Андрій Москаленко?

– Знову ж за нашими даними, Москаленко розуміючи, що рішення виконкому про підйом цін на транспорт цілком не обґрунтоване, і це все попахує криміналом, не наважився поставити свій підпис. І тоді Садовий пішовши на кримінальне порушення сам завізував цей документ.

– Я маю намір викликати в судове засідання поки що в якості свідків першого заступника – Москаленка, і голову міста – Андрія Садового, хай особисто дадуть пояснення суду та громаді Львова, що було причиною для Москаленка не підписувати протокол засідання виконкому. І що спонукало Андрія Садового поставити свій підпис на документі та піти на злочин.

– А поки, щоб винні понесли покарання поширюйте нашу інформацію, коментуйте, а ми працюємо далі.

Нижче подаються документи отримані в рамках справи:

1. «Протокол №102 засідання виконавчого комітету Львівської міської ради (засідання проводилося у кімнаті 230» містить підпис Львівського міського голови – Садового Андрія Івановича. Хоч як зазначено в описовій частині Протоколу, А. Садовий був відсутній на засіданні 08.12.2023 року.

2. Регламент виконавчого комітету Львівської міської ради, яким затверджено Рішенням Львівської міської ради №337 від 29.04.2021 року, де встановлено наступне:

5.2. У разі відсутності Львівського міського голови головує на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку.

6.4. У протоколі засідання виконавчого комітету Львівської міської ради зазначаються:

6.4.7. Підписи головуючого на засіданні та керуючого справами виконкому.

Як вбачається з отриманого примірника Протоколу №102, що знаходиться в матеріалах справи (аркуш справи №30,31) Головував на засіданні виконавчого комітету в цей день заступник голови міста – А. Москаленко. А відтак чітко вбачається, що підписувати даний Протокол №102 мав не відсутній міський голова А. Садовий, а головуючий на засідання його перший заступник А. Москаленко, як визначено Регламентом.

Отже підписання не уповноваженою на це особою протоколу засідання з якого формувалося оскаржуване Рішення, та використання такого документу, тягне за собою кримінальну відповідальність, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , , , ,