Мер Львова залишився без коштів у бюджеті міста Львова

Новини 05 Вересня, 2024 972

Львів закликає бізнес та міжнародні організації допомогти відновити пошкоджені ворогом будівлі, – Андрій Садовий

Під час кількагодинної повітряної тривоги Львів зазнав масштабної комбінованої ворожої атаки ракетами та БПЛА. Як наслідок, загинуло 7 людей та поруйновані 188 будівель, 20 з яких у критичному стані. Щоби максимально швидко відновити знищене росіянами, мер Львова Андрій Садовий закликав український та міжнародний бізнес заопікуватись одним чи кількома будинками.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Візьми будинок під опіку. Під час ранкової атаки на Львів росія пошкодила 188 будівель. 20 з них у критичному стані. Це історична спадщина, житлові будинки та школи. Ми вже мали досвід відновлення будинку історичного ареалу на Стрийській. Це коштувало десятки мільйонів та тривало рік. Зараз у нас нема стільки часу, а коштів потрібно у рази більше.

Закликаємо український та міжнародний бізнес допомогти відновити ці будівлі. Ми не оголошуємо збору! Ми запрошуємо вас взяти будинок під опіку та відновити його.

Компанія Carlsberg зголосилася першою. Вони вже задекларували внесок у розмірі 50 000 євро. Прем’єр-міністр Республіки Польща повідомив, що його Уряд також приєднається до кампанії.

Долучайтеся і ви! Телефонуйте: управління інвестицій +380 (96) 066 86 91», – закликав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, серед яких є діти. Ще 64 мешканці потребували медичної допомоги, з них 8 дітей. Семеро пацієнтів у критичному стані.

Руйнувань зазнали 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій.

5 вересня, у місті оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок російської атаки.

Коментарі

Позначки: , ,