Медики Клінічного центру дитячої медицини повернули слух дворічному хлопчику

Новини 15 Жовтня, 2024 9

Фото

Команда Клініки дитячої оториноларингології Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Клінічний центр дитячої медицини. Лікарня Охматдит» провела дворічному хлопцеві з Львівщини складну операцію зі встановлення кохлеарного імпланта.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОР.

Після цього вперше у житті хлопчик почув звуки.

Як повідомили у центрі, про те, що хлопець не чує, мама зрозуміла, коли дитині було пів року. Коли жінка звернулась по допомогу до медиків, дитячі ЛОРи центру зʼясували, що у хлопця повністю відсутній слух. Не допомогли й слухові апарати. Залишалась єдина можливість – це провести кохлеарну імплантацію.

Операцію вживлення кохлеарного імпланта в «Охматдиті» зробили у вересні цього року. Після підключення зовнішньої частини імпланта хлопчику будуть щотижня збільшувати гучність, щоби мозок поступово звик до звуків. Паралельно хлопчик буде відвідувати заняття сурдопедагога задля розвитку мовлення.

«Олександр вже шоста дитина, якій ми зробили кохлеарну імплантацію. Попередні втручання також пройшли успішно. Діти проходять реабілітацію та вчаться розмовляти. Заняття з логопедами та сурдопедагогами – важливий етап після операції. Після цього діти зможуть жити повноцінним життям», – сказав керівник дитячої оториноларингології Федір Юрочко.

Нагадаємо, львівський «Охматдит» є учасником державної програми кохлеарної імплантації. Лікарня закликає зголошуватися батьків, діти яких хворіють на двобічне глибоке нейросенсорне недочування. Зараз у клініці є 10 імплантів. Пріоритетно у лікарні допоможуть дітям віком до 3 років.

Запис на консультацію та обстеження через Google-форму: http://surl.li/nrjafh

Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Коментарі

Позначки: