Медичні заклади на Львівщині отримують генератори

Новини 19 Червня, 2024 15

До медичних закладів України надійде 78 генераторів для безперебійної роботи на випадок блекаутів

Завдяки спільному проєкту МОЗ України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» було закуплено 78 генераторів потужністю 16 кВт для забезпечення повноцінної та безперебійної роботи медичних закладів у разі можливих відключень електроенергії.

Про це пише Четверта студія з посиланням на МОЗ.

Обладнання розподілять до Вінницької, Дніпропетровської, Волинської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Львівської, Кіровоградської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей.

Йдеться про лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги, медичні центри соціально значущих хвороб, центри медико-соціальної реабілітації, центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, лікувально-діагностичні центри тощо.

Враховуючи постійні атаки та обстріли росією енергетичної інфраструктури України, забезпечення наших закладів охорони здоров’я генераторами дасть їм змогу працювати безперебійно за будь-яких критичних умов. Адже таке обладнання здатне забезпечити повноцінну роботу медзакладів в умовах знеструмлення. Генератори спрацьовуватимуть автоматично у разі аварійного відключення електроенергії та постачатимуть напругу в мережу.
Зазначимо, що постачання обладнання триває відповідно до актуальних потреб кожного регіону. Загалом зараз в українських медзакладах є 11 262 генератори, які спрацьовуватимуть автоматично у разі надзвичайної ситуації.

Коментарі

Позначки: ,