Масові рейди ТЦК у Львові: у балаклавах затримували чоловіків

Новини 13 Жовтня, 2024 21

Затриманий кричав, намагаючись привернути увагу, а перехожі жінки намагалися втрутитися, закликаючи військових не застосовувати силу

У суботу, 12 жовтня, у Сихівському районі Львова представники територіальних центрів комплектування (ТЦК) провели масштабні рейди, затримуючи чоловіків, які підлягають мобілізації.

Більшість працівників ТЦК, за свідченнями очевидців, були у балаклавах, пише WestNews.

Відео затримань опублікував місцевий Telegram-канал “Львівич”.

Облави на вулиці Шафарика та в спортзалі

Одним із місць, де проводилися затримання, стала вулиця Шафарика. Перехожі зафіксували, як кілька людей у військовій формі затримували молодого чоловіка в спортивній формі, намагаючись силоміць помістити його у поліцейський автомобіль. Затриманий кричав, намагаючись привернути увагу, а перехожі жінки намагалися втрутитися, закликаючи військових не застосовувати силу.

Ще один випадок стався в спортзалі мережі Sport Life, де люди у військовій формі також намагалися затримати чоловіка в спортивному одязі, застосовуючи фізичний вплив. На місці події також були присутні працівники поліції.

Інциденти у ресторані та з блогером Юрієм Скайфом

Крім того, рейди відбулися в ресторані готелю “Соната”, де військові у балаклавах намагалися затримати чоловіка на очах у відвідувачів. Свідки просили представників ТЦК поводитися коректно, оскільки на місці перебували діти.

Ще один інцидент трапився з відомим львівським блогером Юрієм Скайфом, якого витягли з машини на одній із парковок і вимагали пред’явити документи. Блогер заявив, що затримання супроводжувалося грубими діями і застосуванням сили. За його словами, затримані військові спілкувалися російською мовою, що викликало обурення у громадськості. Поліція, яка прибула на місце, перевірила документи блогера і не виявила порушень правил військового обліку.

Коментар ТЦК

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування прокоментували ці події, зазначивши, що рейди пов’язані з мобілізацією військовозобов’язаних громадян у період воєнного стану. Військові спільно з поліцією проводять оповіщення і перевірку документів, закликаючи громадян не чинити опір і дотримуватися вимог чинного законодавства.

“На прохання представників ТЦК чи правоохоронців надати для перевірки військово-облікові документи, реагуйте коректно. За перешкоджання їхній роботі передбачена адміністративна відповідальність”, – йдеться у повідомленні.

ТЦК-шники в балаклавах, що відомо: здогадки

Вдень отримав інформацію, що частина працівників ТЦК приїхала з Одеси на Львівщину.

Буцімто, це така би мовити ротація. Але інформація не є достовірною, оскільки офіційно не є підтвердженою.

Проте, вирішив все ж таки це опублікувати, оскільки дуже багато людей пишуть, що більшість працівників ТЦК в останні дні спілкуються російською (а це мова агресора, нагадаю, та ця мова поширена в Одесі). Крім того, вони є в балаклавах, відтак не представляються.

Щодо Львівського обласного ТЦК, то там повідомили, що проводять все в межах закону.

Щоправда, насильні методи як з боку поліції, так і з боку працівників ТЦК викликають дуже великі сумніви, а чи дійсно, фізичне насильство притаманне мобілізації? Хоча, вона потрібна, оскільки в нас іде війна.

Проте, варто розуміти, що насильні заходи відбивають будь-яке бажання цивільних вступати до лав ЗСУ. Що і є великою проблемою. Відтак, владі слід вирішити ці шляхи мобілізації, – повідомив Телегарам-канал Львівич.

Коментарі

Позначки: , ,