Львівська місцева прокуратура №3 28 листопада скерувала до Франківського районного суду Львова обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки, яка виготовляла та реалізовувала харчову продукцію, вживання якої спричинило тяжкі наслідки, – повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
“Такі дії порушниці кваліфіковано за ч.2 ст.325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням)”, – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, жінка, без висновку лабораторного дослідження ветеринарно-санітарної експертизи якості і безпечності харчової продукції, виготовляла скумбрію гарячого копчення у гаражі та приміщенні власної квартири, незважаючи на грубі порушення санітарно-епідеміологічних правил. Неякісною рибою, продавчиня торгувала на одному із ринків Львова.
Від вживання небезпечного продукту до лікарень Львівщини із гострою кишковою інфекцією потрапило понад 70 осіб, серед яких діти.