Новини

Масове отруєння на Львівщині: 29 дітей із Шепетівки, які приїхали на відпочинок, потрапили до лікарні

На Львівщині стрімко росте кількість постраждалих внаслідок харчового отруєння, після вживання їжі у ресторані готелю «Джем».

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області, за медичною допомогою звернулося  30  осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець.

Згідно повідомлення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, яке надійшло до Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, станом на 08.00 7 серпня,  за медичною допомогою звернулося  30  осіб, з них 29 дітей з числа тих, що проживали і харчувались в готелі «Джем» в с. Раківець.

Як зазначається у повідомленні, госпіталізовано 25 осіб, з них 24 дітей, 5 дітей відмовилось від госпіталізації і знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всі постраждалі госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню у стані середньої важкості.

«Перші симптоми, зі слів хворих з’явились 5 серпня. Загальні симптоми – підвищення температури тіла, головний біль, тошнота, блювота, болі в животі, частий рідкий стілець. При поступленні встановлено діагноз: гостра кишкова інфекція – 7 осіб, харчова токсикоз-інфекція – 18 осіб. Діти прибули на відпочинок з міста Шепетівка Хмельницької області в кількості 47 осіб. Постраждалі вживали в їжу курячі яйця, млинці та борщ зі сметаною та молочну продукцію», – інформує відомство.

Фахівцями Держпродспоживслужби спільно з ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато комплекс заходів по розслідуванні та локалізації спалаху.

Як повідомлялося, на Львівщині   16 дітей і один дорослий потрапили до лікарні з харчовим отруєнням після харчування в закладі готелю “Джем Раковець”, в якому проживали.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення правил боротьби з епідеміями) Кримінального кодексу України.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

4 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

5 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

5 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

9 години тому