Новини

Мальський не з’явився на брифінг ЛОДА щодо обвалу будинку в Дрогобичі

Сьогодні, 13 вересня, у холі ЛОДА відбувся брифінг для преси стосовно обвалу будинку у місці Дрогобичі на вулиці Грушевського, 101.

Участь у заході взяли: Василь Лозинський, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації; Тарас Кучма, міський голова міста Дрогобич; Роман Колдра, експерт ДП «Західний експертно-технічний центр держпраці»; Богдан Демчина, ФОП, експерт з інструментального обстеження, доктор технічних наук, професор НУ «Львівська політехніка».

А от голова ЛОДА Маркіян Мальський зараз перебуває у таємничому відрядженні в Польщі і не з’явився на брифінг, який ЛОДА, до слова, організовувала тиждень.

Станом на зараз експерти намагаються встановити точну причину обвалу й здійснюють всілякі можливі огляди самого будинку, а також прилеглих до нього територій.

“Під час проведення технічного та візуального обстеження було встановлено, що руйнування відбулось у наслідок того, що середня стіна несуча, на яку опираються дві інші була у непридатному для експлуатації стані. Після проведення більш детальних експертиз визначили, що вона – аварійна. Сам процес, поштовх, з якого це почалось, потребує більш детального обстеження”, – зазначив фахівець ДП «Західний експертно-технічний центр держпраці» Роман Колдра.

“Це руйнування є специфічне, адже воно – раптове. У ході проведення експертиз ми з’ясували, що цегла, якою збудували несучу стіну – не відповідає нормам. На сьогоднішні, ми склали математичну модель, ЗD модель будівлі, і чекаємо на висновки геологів експертизу для того, щоб провести подальші розрахунки”, – додав  доктор технічних наук, професор НУ «Львівська політехніка» Богдан Демчина.

 

Коментарі

Субота Юля

Share
Published by
Субота Юля

Recent Posts

Всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані у ТЦК

Чоловікам, які вже оновили дані про себе, не потрібно буде ще раз це робити після 18…

14 хв. тому

Найазартніші актори у світі

Азартні ігри завжди притягували до себе не тільки звичайних людей, а й знаменитостей. Серед голлівудських…

19 хв. тому

У братській могилі в Чернівцях поховали останки 16 військових

Усі військовослужбовці служили в 108 окремому гірсько-штурмовому батальйоні 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді "Едельвейс"

47 хв. тому

В Україні судитимуть депутатів за ухилення від військової служби

солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один…

57 хв. тому

У Львові відзначили 233 річницю Конституції Польщі

Сьогодні, 3 травня, біля пам’ятника Адаму Міцкевичу у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 233…

1 годину тому

Україна значно применшує справжні втрати у війні, – WP

Аби не заважати і так непростій кампанії з мобілізації

1 годину тому