Новини

Майже рік війни

Львів та Львівщина завершують 2022 рік. Можна багато писати, яким був цей рік, проте лише одне слово характеризує його точно і правильно – війна. Саме у цих умовах політична еліта області та міста жила і продовжить жити у 2023 році.

Про це пише Четверта студія з посиланням на газету “Ратуша”.

Найскладніші кілька місяців для Львова були першими після 24-го лютого. Саме тоді Львів прийняв найбільшу кількість внутрішніх переселенців та тих, хто мандрував за кордон. Тоді багато процесів робили вручну й витягнула їх обласна військова адміністрація. Мало хто згадає зараз, але у перші місяці керівництва Львова майже не було видно.

Мер не міг знайти свою нішу. Фактично самоусунувся від багатьох процесів. Чи було це добре, чи погано – покаже час, але, як кажуть, хоча б не заважали, і це вже добре.

На залізничному вокзалі працював транспортний хаб, де сотні і тисячі волонтерів щохвилини допомагали людям виїхати за кордон, знайти рідних, квитки, допомогу. Просто харчували й давали теплі речі. Хто був у цей час на вокзалі – пам’ятає усі ці дні…

Влада ж в області повністю перейшла на другий поверх будинку на вулиці Винниченка, 18. Львівська обласна державна адміністрація перетворилась на військову й почала працювати за іншими інструкціями. Саме працівники ОВА витягнули область у перші місяці.

Натомість Львівська обласна рада фактично самоусунулась від дуже багатьох процесів. Так, цього наразі в самій облраді офіційно не визнають (та й навряд чи визнають), але мешканці Львівщини побачили, що без цього органу владу можна прожити 10 місяців, і нічого не станеться критичного.

Сесію почала проводити раз на три місяці з порядком денним, який не вирішує ні стратегічних, ні поточних питань для області.

Як наслідок, навіть бюджет області на наступний рік прийняли без обласної ради – її підписав начальник військової адміністрації Максим Козицький.

…Схоже, що десь у такому політичному забутті цей орган влади житиме і в 2023 році.

А рік 2023-й теж обіцяє багато складних процесів, пов’язаних із війною. Обіцяє бути насиченим та таки принести таку очікувану перемогу.

Олег ДОВГАНИК, головний редактор ІВ «Четверта студія»

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

3 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

3 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

4 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

7 години тому